Du i Fokus
Hälsa & Motion

RFSU startar erektionsakut för att hjälpa män

skriv ut
Hälften av alla män över 50 har problem med ståndet, och nästan 40 procent av dem med problem säger att det gör att de inte har något sexliv. Trots det väntar många flera år innan de söker vård, och hälften har inte ens googlat efter information. Nu startar RFSU Erektionshjälpen, en chatt där män kan ställa sina frågor om erektionsproblem.

Nästan hälften av alla män över 50 år lider av erektionsproblem och många väntar i åratal med att söka vård. Det visar undersökningen Erektionskollen som Ipsos genomfört på uppdrag av RFSU.

I undersökningen har 322 män över 50 år som har, eller har haft någon typ av potensproblem fått svara på hur det påverkar livet och sexlivet. De har också fått svara på vilka metoder de prövat för att komma till rätta med sina problem.

Erektionskollen visar att bara var fjärde man med erektionsproblem sökt vård, och nästan hälften av alla män som själva försökt lösa sina problem har försökt i tre år eller mer. Av dem som inte sökt vård alls har 60 procent köpt läkemedel som till exempel Viagra.

– Trots att männen i vår undersökning säger att erektionsproblemen försämrar deras relation med deras partner, gör dem nedstämda och försämrar deras självkänsla så drar sig många för att söka vård. Hälften av männen med problem har inte ens googlat för att se vad man kan göra. Det är synd för det finns väldigt effektiv behandling, säger Åsa Enervik, barnmorska med andrologisk kompetens vid RFSU-kliniken.

För att hjälpa fler män och öka kunskapen om erektionsproblem så startar RFSU nu Erektionshjälpen, en chatt om potens som kommer att bemannas av personal med specialkunskap om erektionsproblem.

– Vi vill lyfta det här tabut så att män slipper lida i tysthet. Potensproblem är väldigt vanligt och något vi måste börja prata om. Genom chatten hoppas vi kunna nå alla de män som inte söker hjälp, säger Åsa Enervik.

För mer information och för att komma till chatten. Klicka HÄR

 

Text och bild – RFSU

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today