Black Tower Riesling Club Edition – en lyxigare version

skriv ut
Black Tower är sedan länge ett etablerat och välkänt vinvarumärke, både i Sverige och i världen. Varumärket är kanske mest känt för sina fruktiga kultviner som varit uppskattade och älskade på Systembolagets hyllor sedan urminnes tider. Nu bryter Black Tower ny mark med ett smakrikt och exklusivt vin gjort på trenddruvan riesling, Black Tower Riesling Club Edition.

Druvan riesling är utan tvekan i ropet just nu, och det med all rätt. Den mångsidiga tyska signaturdruvan kan nämligen visa sig i många skepnader, allt från knastertorra viner till honungssöta varianter beroende på ursprung och rådande klimat. Black Tower Riesling Club Edition, vars ursprung är Rheinhessen i Tyskland, går mot en torrare stil men är fortfarande lika aromatiskt, smakrikt och välgjort som övriga viner från Black Tower.

Det veganska vinet är dessutom förpackat i en iögonfallande exklusiv flaska som tar varje dukning till nästa nivå. Utan att tumma på kvalitet ligger priset på tilltalande 79 kr, detta för att göra att fler kan testa den nuvarande vintrenden. Malin Rhodin, produktchef och tillika sommelier på Hermansson & Co, säger så här om lanseringen:

– Med nuvarande läge, där privatekonomin utmanas av inflation och högre priser på det mesta, är det kul att kunna erbjuda ett vin av den här kalibern på en prisnivå som de flesta finner hanterbar. Att vi dessutom förpackat innehållet i en flaska som andas exklusivitet och lyx gör att vi är spända på mottagandet. Jag tycker verkligen den gör sig bra på det dukande bordet i alla sammanhang.”

Black Tower Riesling Club Edition är ett ljust, torrt och fruktigt vin i en elegant stil. Smaken är med inslag av gröna äpplen, citrus, örter samt har en hög syra och långt behagligt avslut. Doften är frisk med tydliga toner av citrus, gröna äpplen och vit persika. Eftersmaken är lång och frisk.

 

Vinet kan avnjutas precis som det är men passar till allt ifrån skaldjur och kanapéer till rätter på kyckling, anka och smakrika vegetariska rätter. Den friska syran gör att vinet matchas väl till maträtter med hög syra och fetare såser. Vinet serveras med fördel väl kylt vid 8-10 ° C i höga vitvinsglas, gärna tulpanformade, med en lite mindre kupa och smalare öppning.

BLACK TOWER RIESLING CLUB EDITION

Artnr: 57612

Pris: 79 kr

 

Text och bild – Pressmaterial