Du i Fokus
Dryck

Berne Inspiration Rosé 2021 – magnumflaska med attityd!

skriv ut
Berne Inspiration är ett klassiskt exempel på det bästa som Côtes de Provence har att erbjuda. Lagom till att värmen börjar komma rullas den nya årgången 2021 ut, som precis har tagit hem höga poäng och blivit utsedd ”Editor´s choice” av tidningen Wine Enthusiast. Hantverket och magin bakom vinet står Alexis Cornu, en av regionens mest prisade vinmakare. 

Vinet har en ljus rosa färg som vittnar om ursprunget. Smaken har en balanserad syra och rik struktur. Här kommer krämiga jordgubbstoner fram tillsammans med en ursprungstypisk örtighet. Doften är blommig, med toner av färska bär följt av örter – någon har sagt: ”Att dofta på vinet är som att gå igenom ett lavendelfält i Provence en tidig sommarmorgon”

Berne Inspiration Rosé 2021 passar till grillad kyckling med citron och örter, stenugnsbakad pizza med inlagd paprika, svarta oliver och generösa mängder lufttorkad skinka. Ett trevligt vin på alla sommarens tillställningar som passar både till minglet och maten.

Château de Berne har 143 hektar vingårdar i sin ägo och man är certifierad enligt High Environmental Value nivå 3 sedan ett par år tillbaka. Vinerna produceras med respekt för människa och miljö samtidigt som man värnar om sin unika terroir. Kombinationen av passion, historia, kunskap och avancerad teknologi är receptet för Berne Inspirations framgång.

Från den 16/5 finns den även som magnumflaska i beställningssortimentet. En given gäst till kommande sommarfester!

Berne Inspiration Rosé 2021

Artnr: 2607

Pris: 145 kr

Magnumflaskan

Artnr: 5705206

Pris: 339 kr

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today