Du i Fokus
Dryck

Barracuda Winter Spiced – ny rom med smak av julen

skriv ut

Lagom till vinterns alla bjudningar lanseras Barracuda Winter Spiced – en smaksatt rom med tydlig smak av julens härligaste kryddor. Julen är en spännande tid med bjudningar och middagar mest hela tiden och vad passar bättre då bättre än en rom med smak av just julen. Barracuda Winter Spiced är en tillfällig upplaga där klassiska julkryddor blandas med karibiska smaker.

Kardemumma, ingefära och kryddnejlika bildar tillsammans med högkvalitativ mörk rom från Karibien en unik och välbalanserad smakupplevelse för vinterns alla högtider. Smaken är rund och varm med en lång kryddig eftersmak.

-Vi är väldigt glada att få släppa Barracuda Winter Spiced till vintersäsongens alla mat- och dryckestillställningar. Det är ett spännande tillskott i romhyllan som med sin julkryddiga smak har potential att bli den nya ”glöggen”, säger Catrin Söderberg som är Senior Global Brand Manager på Anora.

Smaksatt rom fortsätter att öka i popularitet och där ligger varumärket Barracuda i framkant. Med sina tidigare lanseringar Vanilla Spiced och Raspberry Spiced kompletterar de varumärkets portfölj av ljus och mörk rom.

-Barracuda gillar att utforska smaker och vill gärna skaka om romkategorin med sin lekfullhet. I enlighet med det nya kommunikationskonceptet ”The Rum Side of Life” vill vi med denna lansering visa konsumenterna en mer glädjefull och busig sida, säger Catrin Söderberg.

Så serverar du din Barracuda Winter Spiced
Barracuda Winter Spiced dricks med fördel som den är över is, toppat med julens frukter och kryddor. Självklart kan du även dricka den varm, kanske framför brasan? Barracuda Winter Spiced gör sig också utmärkt som bas i en drink.

MIDNIGHT RUM
30 ml Barracuda Winter Spiced
25 ml vispgrädde
1 msk kakao
1 msk strösocker
1,5 dl mjölk
chiliflakes

Gör så här:

Rör kakao, socker och grädde till en jämn smet. Tillsätt Barracuda Winter Spiced och rör smeten slät. Häll upp i kopp, tillsätt varm mjölk och rör om. Flyt lätt vispad grädde ovanpå och toppa med chiliflakes.

BARRACUDA BITE
20 ml Barracuda Winter Spiced
20 ml calvados
15 ml sockerlag (görs på lika volymer socker och vatten)
1 stänk apelsinbitters
nejlikor
apelsinskal

Gör så här:

Stick tre nejlikor i ett apelsinskal. Rör Barracuda Winter Spiced, calvados och apelsinbitters med is. Sila upp på en stor isbit i ett whiskyglas och stick ner apelsintwisten med nejlikorna mellan isen och glaset.

Barracuda Winter Spiced finns i en limiterad upplaga.

Artnr: 4145502.

Pris 189 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 103 times, 1 visit(s) today