Du i Fokus
Upplevelser

Lisebergsparken förvandlas till en julig snöfylld vintersaga

skriv ut

Igår slogs portarna upp till jubileumsjul i Lisebergsparken. Hela Lisebergsparken har förvandlats till en julig snöfylld vintersaga där dofter av glögg, brända mandlar och julens goda smaker ryms mellan marknadsbodar och karuseller. I år håller den förtrollande vintervärlden öppet ända till den 7 januari.

– Ett Lisebergsbesök under julhelgerna är för många en tradition, men ledigheten fortsätter ofta även efter nyårshelgen. Genom att förlänga säsongen kan våra besökare fortsätta uppleva ett unikt vinterlandskap med snögaranti, njuta av vintervakna karuseller eller varför inte dyka ner i Lisebergs hundraåriga historia i vår nya jubileumsutställning,säger Lotta Carlsbogård, Funktionschef Säsonger & Events på Liseberg.

Jubileumsjulen blir inte bara en vecka längre utan utökas också med ett helt nytt tematiserat område och en jubileumsutställning, som riktar sig mot en mer vuxen målgrupp. Vid Stora Scenen öppnar Vintermarknaden, som erbjuder 19 nya handelsbodar, skridskoåkning på isbanan och gnistrande igloos att samlas i tillsammans med en värmande kopp i handen. Allt vid det nya snöklädda bergets fot. Tar man rulltrappan uppför Liseberget till Lisebergstornet stiger man rakt in i 100 år av glädje i Jubileumsutställningen med bilder, kuriosa och föremål från Lisebergs 100 första år.

Mer om årets nyheter och höjdpunkter under Jul i Lisebergsparken 2023:

Vintermarknad: Här hittar du klappar som värmer så väl händer som fötter – och hjärtan. Här kan du njuta av vinterns alla goda smaker och dofter, ta sikte på den snöbeklädda bergstoppen så hittar du rätt!

Isbanan: En gnistrande isbana omringas av mysiga igloos där besökare kan koppla av och njuta av varm choklad eller ge sig ut på isen för piruetter och skridskoåkning.

Lisebergs jubileumsutställning: Följ med på en vindlande berättelse genom hundra år av glädje tillsammans. Ta rulltrappan upp till Lisebergstornet och besök vår jubileumsutställning med mängder av spännande föremål, kuriosa och bilder. Ta del av historier om klassiska attraktioner, händelser, dansbanor och artister som gjort avtryck under våra första hundra år.

Julkul i Tomtebyn: En by fylld av fnitter, fnatter och fantastiskt mycket roliga saker att upptäcka tillsammans med nissarna. Magiska dörrar, spännande äventyr, glittrande skratt, klingande bjällror och nissar så snabba att snön yr. Och förstås – självaste Tomtefars hus!

Julsäsongen har öppet 18 november fram till och med den 7 januari. Biljetter finns på liseberg.se, där finns även aktuella öppettider.


Text & Bild – Pressmaterial


Visited 31 times, 1 visit(s) today