Carbonara med spenat och lax
4 Portioner
- 400 gr laxfilé
- 4-5 vitlöksklyftor
- 1-2 msk olivolja
- 1 röd lök
- 1 dl vitt vin
- 200 gr bladspenat
- 4 ägg (gulorna)
- salt
- peppar
- parmesan
Gör så här:
Strimla laxen fint. Hacka den röda löken, skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan. När löken blivit glansig tillsätts vinet, låt detta reducera 3-4 minuter. Ha i laxen, blanda om och låt det fräsa tillsammans någon minut. Stäng av plattan med låt pannan stå kvar. Blanda ner spenaten i omgångar och låt den värmas ihop med det andra. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta, en rå äggula och parmesan – som på bilden.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för all sås och ägg, om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Personliga Points: 5-35 PP för all sås och ägg, om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
MittWW: Grön 7, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 45
Pingback: Matsedel v 15 – Påsk!