Du i Fokus
Mat & Dryck

Carbonara med spenat och lax

skriv ut
4 Portioner
  • 400  gr laxfilé
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 1 dl vitt vin
  • 200 gr bladspenat
  • 4 ägg (gulorna)
  • salt
  • peppar
  • parmesan
Gör så här:

Strimla laxen fint. Hacka den röda löken, skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan. När löken blivit glansig tillsätts vinet, låt detta reducera 3-4 minuter. Ha i laxen, blanda om och låt det fräsa tillsammans någon minut. Stäng av plattan med låt pannan stå kvar. Blanda ner spenaten i omgångar och låt den värmas ihop med det andra. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, en rå äggula och parmesan – som på bilden.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för all sås och ägg, om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till P för pasta och ev parmesan.

Personliga Points: 5-35 PP för all sås  och ägg, om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

MittWW: Grön 7, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 974 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Carbonara med spenat och lax

Kommentarer är stängda.