Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Tareq Crémant de Loire Brut – Tareq Taylor

skriv ut
Tareq Taylor är med sin glödande passion för matlagning expert på att kombinera smaker på ett sätt som lyfter varje rätt till dess fulla potential. I våras lanserade Tareq sitt första vin, en riesling av hög kvalité nu har han tagit nästa steg med lanseringen av en bubblig crémant, Tareq Crémant de Loire Brut.

Tareq Crémant de Loire Brut är ett mousserande vin som tillverkas i södra Frankrike, i distriktet AOP Crémant de Loire. Vinet är noga framtaget av Tareq och varje beslut har fattats med stor omsorg och kärlek.

– Min ambition med mina viner är att de ska kunna upplevas både på egen hand och i kombination med en god måltid, där olika komponenter tillsammans lyfter den totala smakupplevelsen. Jag är stolt och glad över denna crémant, säger Tareq Taylor.

Tillverkningen sker enligt den traditionella metoden där drycken jäser en andra gång på flaska. Vinet är en cuvée av chenin blanc, cabernet franc, chardonnay och pinot noir, där den sistnämnda är en av stjärnkockens favoritdruvor. Flaskan går i blå toner och likt Tareq Taylor Riesling pryds etiketten av en guldskimrande sköldpadda som under många år varit Tareqs lyckoamulett.

Tareq Crémant de Loire Brut har välbalanserade friska smaker av päron, äpple, akaciahonung, citrus och mineraler. Vinet passar utmärkt att inleda middagen med som aperitif och till rätter med havets alla läckerheter. Drycken serveras vid 6-8 grader där den fruktiga aromen med fräschör av gröna äpplen, citrus och vita blommor får lov att nå sin fulla potential.

Tareq Crémant de Loire Brut (Beställningssortimentet)
Artnr: 57114
Pris: 150 kr

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 33 times, 1 visit(s) today