Glutenfri jordgubbsrulltårta

skriv ut
10-12 bitar
  • 4 ägg
  • 1/2 dl sukrin
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 gr jordgubbar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och sukrin vitt och fluffigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i smeten.

Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, ev med lite strösocker på för mer sötma och vackert utseende. Låt kakan svalna.

Mixa jordgubbarna till en slät kräm och bred ut i ett tunt lager, jämnt fördelat över hela kakan. Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret.

Servera som den är eller med en klick grädde.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 20, Blå 12, Lila 12 för hela rulltårtan. Lägg till för ev extra strösocker och andra tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita