Du i Fokus
Mat & Dryck

Äppelfalu i ugn

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr falukorv (animalisk eller vegetarisk)
  • 1-2 äpplen
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 msk senap
  • 50 gr riven ost
  • 1 msk timjan
  • 1 msk lökpulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnssäker form med fettet. Snitta korven djupt i skivor, men inte hela vägen igenom. Lägg korven i formen.

Blanda senap, ketchup, timjan och lökpulver och bred blandningen över korven.

Skär äpplet i hälften och sedan i skivor, stick ner skivorna i korvens skåror.

Gratinera korven i ugn ca 25 minuter. Strö över osten efter ca 15 minuter och fortsätt gratinera.

Servera med tex potatismos.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 61 P för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost. 19 P om man instället använder MatRätts matkorv 400 gram.

Points: 61 P för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost.



Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 141 times, 1 visit(s) today