Äppelfalu i ugn
4 portioner
- 500 gr falukorv (animalisk eller vegetarisk)
- 1-2 äpplen
- 1 msk smör & rapsolja
- 2 msk tomatketchup
- 2 msk senap
- 50 gr riven ost
- 1 msk timjan
- 1 msk lökpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form med fettet. Snitta korven djupt i skivor, men inte hela vägen igenom. Lägg korven i formen.
Blanda senap, ketchup, timjan och lökpulver och bred blandningen över korven.
Skär äpplet i hälften och sedan i skivor, stick ner skivorna i korvens skåror.
Gratinera korven i ugn ca 25 minuter. Strö över osten efter ca 15 minuter och fortsätt gratinera.
Servera med tex potatismos.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 61 P för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost. 19 P om man instället använder MatRätts matkorv 400 gram.
Points: 61 P för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost.
Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se