Äppelfalu i ugn
4 portioner
- 500 gr falukorv (animalisk eller vegetarisk)
- 1-2 äpplen
- 1 msk smör & rapsolja
- 2 msk tomatketchup
- 2 msk senap
- 50 gr riven ost
- 1 msk timjan
- 1 msk lökpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form med fettet. Snitta korven djupt i skivor, men inte hela vägen igenom. Lägg korven i formen.
Blanda senap, ketchup, timjan och lökpulver och bred blandningen över korven.
Skär äpplet i hälften och sedan i skivor, stick ner skivorna i korvens skåror. Gratinera korven i ugn ca 25 minuter. Strö över osten efter ca 15 minuter och fortsätt gratinera.
Servera med tex potatismos.
För er Viktväktare:
Points: 61 P för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost.
Perosnliga Points: 63 PP för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 10%-ig ost.
Med kycklingkorv (middagskorv fr Kronfågel) 49 PP eller vegansk falukorv (Peas of Heaven) 36 PP. Lägg till PP för tex potatismos.
Mitt WW: Grön 56, Blå 56, Lila 56 för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 12%-ig ost.
Med kycklingkorv (middagskorv fr Kronfågel) eller vegansk falukorv (Peas of Heaven) blir det 42 SP i alla färger för allt. Lägg till Sp för tex potatismos.
Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita