Äppelfalu i ugn

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr falukorv (animalisk eller vegetarisk)
  • 1-2 äpplen
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 msk senap
  • 50 gr riven ost
  • 1 msk timjan
  • 1 msk lökpulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnssäker form med fettet. Snitta korven djupt i skivor, men inte hela vägen igenom. Lägg korven i formen.

Blanda senap, ketchup, timjan och lökpulver och bred blandningen över korven.

Skär äpplet i hälften och sedan i skivor, stick ner skivorna i korvens skåror. Gratinera korven i ugn ca 25 minuter. Strö över osten efter ca 15 minuter och fortsätt gratinera.

Servera med tex potatismos.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 56, Blå 56, Lila 56 för hela korven om man använder vanlig falukorv 23%, osötad ketchup och 12%-ig ost.

Med kycklingkorv (middagskorv fr Kronfågel) eller vegansk falukorv (Peas of Heaven) blir det 42 SP i alla färger för allt. Lägg till Sp för tex potatismos.

 

 

Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita