Amerikanska pannkakor med Amarula Cream
Amarulalikören är en omåttligt populär dryck runt om i världen. Med sina generösa inslag av den exotiska marulafrukten, vanilj, nötter och kola är likören en perfekt komponent i desserter, bakning och matlagning. Men den går förstås väldigt bra att avnjuta i sin enkelhet som en avslutning på en trevlig kväll över lite krossad is.
Amerikanska pannkakor med Amarula Cream
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl amarula cream
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 citron, zesten
- en liten nypa salt
- smör till stekning
Lime- och kardemummamarienerad fruktsallad
- 1/2 ananas
- 1 mango
- 200 gram hallon
- 2 msk hackad mynta
- 2 tsk limesaft
- 1 msk flytande honung
- 2 krm nystött kardemumma
Fruktsallad
Skär ananas och mango i små bitar. Blanda i en skål med limesaft, hackad mynta, honung och nystött kardemumma. Vänd ner hälften av hallonen försiktigt och låt stå tills pannkakorna är klara.
Pannkakor
Separera äggula och äggvita i två olika bunkar. Tillsätt alla övriga ingredienser i bunken med gulor, rör ihop till en slät smet. Vispa vitorna till ett vitt och fluffigt skum, och vänd sedan ner i smeten.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek små pannkakor på medelhög värme ca 1-2 minuter på varje sida.
Servera pannkakorna med fruktsallad och ringla lite honung eller lönnsirap över.
Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita