Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Amerikanska pannkakor med Amarula Cream

skriv ut
Överraska mamma med en brunch på mors dag, 31 maj och bjud på amerikanska pannkakor smaksatta med Amarula Cream tillsammans med en frisk fruktsallad.

Amarulalikören är en omåttligt populär dryck runt om i världen. Med sina generösa inslag av den exotiska marulafrukten, vanilj, nötter och kola är likören en perfekt komponent i desserter, bakning och matlagning. Men den går förstås väldigt bra att avnjuta i sin enkelhet som en avslutning på en trevlig kväll över lite krossad is.

Amerikanska pannkakor med Amarula Cream
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl amarula cream
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 citron, zesten
  • en liten nypa salt
  • smör till stekning
Lime- och kardemummamarienerad fruktsallad
  • 1/2 ananas
  • 1 mango
  • 200 gram hallon
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 tsk limesaft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm nystött kardemumma
Fruktsallad

Skär ananas och mango i små bitar. Blanda i en skål med limesaft, hackad mynta, honung och nystött kardemumma. Vänd ner hälften av hallonen försiktigt och låt stå tills pannkakorna är klara.

Pannkakor

Separera äggula och äggvita i två olika bunkar. Tillsätt alla övriga ingredienser i bunken med gulor, rör ihop till en slät smet. Vispa vitorna till ett vitt och fluffigt skum, och vänd sedan ner i smeten.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek små pannkakor på medelhög värme ca 1-2 minuter på varje sida.

Servera pannkakorna med fruktsallad och ringla lite honung eller lönnsirap över.

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 28 times, 1 visit(s) today