Du i Fokus
Hem & Inredning

Stelton vinner Formex Formidable 2016

skriv ut

Det jurybedömda priset Formex Formidable 2016 går till företaget Stelton för kollektionen Collar, som består av en kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och en sockerskål. Kollektionen är formgiven av Daniel Debiasi och Federico Sandri.

Formex Formidable 2016
Företag: Stelton
Formgivare: Daniel Debiasi och Federico Sandri

Juryns motivering: Pregnanta linjer, fina mått och behändig form. Kollektionen med kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och sockerskål ger en traditionell produkt nytt uttryck.

– Det är otroligt hedrande, vi är mycket glada för utmärkelsen. Priset är något man suktat efter. Våra formgivare är också mycket stolta, först för nomineringen och nu för priset. De har verkligen hittat Steltons DNA. Kollektionen är gjord av kaffeälskare för kaffeälskare, säger Mattias Nieminen Cederberg, Country Manager, Stelton.

Folkets val

skrufs-folket-val-2016

Folkets val, som är framröstat av allmänheten har gått till Skrufs glasbruks spilkum skål, formgiven av Carina Seth Andersson.

Företag: Skrufs glasbruk
Formgivare Carina Seth Andersson

En klassisk spilkumsform i modern tappning. Dubbla pipar ger säkert grepp och den handdrivna kanten ökar skönheten. En multiskål för vardag och fest – lika enkel som exklusiv.

– Det är fantastiskt att få Folkets pris med tanke på en produkt som är så pass enkel som en spilkums skål. Jag är också glad över att Skrufs Glasbruk fortsätter att våga satsa på bruksföremål och inte ger efter för olika trender. Varje skål är unik då de är handgjorda, berättar Carina Seth Andersson, formgivare.

 

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 12 times, 1 visit(s) today