Du i Fokus
Hem & Inredning

Niklas Ekstedt designar kökskollektion för Åhléns

skriv ut
Niklas Ekstedt är känd som TV-kock från bland annat ”Niklas mat” och aktuell med Four Hands Menu på Viaplay. Han har även skrivit ett flertal kokböcker och har flera egna restauranger i ryggsäcken. Självklart ska han ha en egen kökskollektion också!

Under hösten lanserades en kollektion exklusivt tillsammans med Åhléns. Kollektionen innehåller 13 stilrena produkter för dukning, bla tallrikar, skålar, muggar och tillbehör. Produkter är i trä, skandinaviskt ljust lergods och kontrasterande svart metall. Niklas Ekstedt har tagit inspiration från det nordiska landskapet, men även från hans egen restaurang Ekstedt.

– Om kocken är konstnär så är bordet den vita duken. Jag tycker att matlagningen kräver ett avslut där det man lagat läggs upp på tallrik och får en fin presentation. Ett dukat bord och ett vackert upplägg kommer alltid att vara en viktig del i gastronomin. Därför känns det extra roligt att jag nu även kan servera min mat på ett porslin jag varit med och designat, säger Niklas Ekstedt.

 

Kollektionen finns på alla Åhléns varuhus och på åhlens.se. Priser från 49 – 399 kronor.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 36 times, 1 visit(s) today