Kinesisk fläskgryta

skriv ut
4 portioner
  • ca 500 gr putsad fläskfilé el fläskytterfilé
  • 2 stora (eller 200 gr) morötter
  • 10 cm purjolök
  • 1 pkt färska böngroddar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1/2 dl chilisås (tomatbaserad)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja
Gör så här:

Strimla köttet, morötterna och purjolöken. Fräs paprikapulvret i matfettet, tillsätt köttet, blanda om och bryn tills det fått en stekyta. Ha ner grönsakerna och låt dem bryn några minuter. Blanda ut maizenan i vattnet och ha ner detta i grytan tillsammans med vinet, chilisåsen och sojan. Blanda om och låt sjuda ca 5 minuter. Morötterna ska vara mjuka men ha kvar lite tuggmotstånd.

Tillsätt mer soja vid behov.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 13, Blå 13, Lila 13 för hela grytan om man använder fläskytterfilé och matlagningsvin. Lägg till Sp för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita