Du i Fokus
Hälsa & Motion

Regndroppsmassage

skriv ut
Det finns en mängd olika massager som gör gott på olika sätt. Vi har testat regnsdroppsmassage och är förvånade över resultatet!

Om man googlar får man veta att regndroppsmassage är en mjuk och välgörande behandling som mjukar upp både sinne och kropp. Regnsdroppsmassage består av en särskild massage på ryggen och lätta tryck (Vita Flex-teknik) under fötterna. Det är som fjäderlätta strykningar på ryggen som följer ett visst mönster och trycken under fötterna ger stimulans av ryggradspunkterna. Samtidigt andas man in oljorna som man masseras med och dessa sägs rensa kroppen, stärka immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer och minskar stress. Som avslutning läggs en varm handduk på ryggen för att öka effekten av oljorna.

Metoden innebär stimulering av zoner, nervbanor och reflexpunkter. De elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna och reflexpunkterna frigör helande energier och denna laddning följer nervbanorna till det område som är blockerat av gifter, syrebrist eller skadad vävnad.

Vita Flex löser spänningar, blockeringar och de obalanser vi har i våra kroppar och sinnen och ger en snabb läkning.

Det låter ju bra! Vi lät Gunilla Asada massera oss efter den här metoden och var ganska skeptiska ska vi väl erkänna. De allra flesta tycker om massage och människan är beroende av beröring på flera sätt. Skönt är ju en sak, alla dessa effekter är en helt annan. De fjäderlätta strykningarna på ryggen och trycken under fötterna var ljuvliga! Lite mysko är det kanske att ungefär var tredje minut andas in djupt tre gånger av de olika oljor som används just precis vid den strykningen. Men hela proceduren var skön och oljorna doftade gott!

Efteråt var vi avslappnad och förvånansvärt pigga! Man brukar ju bli lite “mosig” när man fått massage, här var det faktiskt totalt tvärtom. Energin var påtaglig och koncentrationen mycket bättre direkt efter och en bra stund efteråt. Den direkta effekten var alltså energi och det är ju inte så dumt!

Att lyxa med skön massage som gör en piggare är ju hur bra som helst! Testpatrullen blev helt klart överraskad och gör gärna om det!

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå

Visited 17 times, 1 visit(s) today