Du i Fokus
Hälsa & Motion

Golfarna har talat – detta är Europas bästa golfbanor

skriv ut

2021 års bästa golfbanor har korats – nya klubbar tar plats i toppen. Golfhäftet har sammanställt 2021 års ratings baserat på 80 646 utvärderade golfrundor och korat de vinnande golfbanorna och klubbarna.

Golfhäftet är Europas ledande förmånskort för golfare och varje år spelas hundratusentals golfrundor på de nära 1200 Golfhäftet-anslutna golfbanorna i Europa. Efter spelad runda betygsätter spelarna såväl banorna som golfklubbarnas bemötande och faciliteter. För att nomineras till ett pris ska golfbanan ha fått minst 50 röster och ha en rating på minst 4 (av 5).

– Vi är superglada över Golfhäftet-användarnas otroliga engagemang i att berätta om sina golfupplevelser för oss. Detta är lika viktigt för oss som för våra anslutna klubbar i Europa. I år har det varit en hel del förändringar i toppen, samtidigt som exempelvis Trehøje fortsätter att hålla ett starkt grepp om de danska topplaceringarna, berättar Fredrik van Speijk, VD och medgrundare på Golfhäftet.

I år syns nya listettor både i Sverige och i Spanien. I Sverige kniper Oskarshamns GK priset ”Players Choice Award” och i Spanien tar ”Golf Son Servera” på Mallorca hem förstaplatsen. Det finns också klubbar som starkt håller i topplaceringarna från förra året, Kils GK i kategorin ”Bästa restaurang”, Östad Golf Väderstad i ”Bästa Gästfrihet” och Vinbergs GK var återigen den mest besökta Golfhäftet-klubben.

– Vi tror vi fick priset mycket för att vi fokuserar på det som är viktigt och att alla på klubben jobbar mot samma mål. Vi har en god sammanhållning bland anställda och positiva medlemmar som smittar av sig, säger Oskarshamns GKs Head Pro Karl-Anders Grundin och fortsätter:

– Vi har långsiktiga planer som följs upp i etapper, vi startade 2016 med stora förändringar och sedan dess har mycket förbättrats på bana, träningsområdena och även klubbhus. Under 2022 fortsätter med utvecklingsarbetet på banan. Vi lägger mycket fokus på finishen samt planerar för ett nytt klubbhus som ska stå klart 2024.

Karin Sohl driver familjeföretaget Kils Golfrestaurang och tog för tredje året i rad emot priset för Bästa restaurang:

– Fantastiskt, häftigt och oerhört roligt. Stolt, glad och tacksam över mina underbara medarbetare som gör detta möjligt. Att vi även har kunnat leverera med hög kvalitet trots pandemin och stått starka genom dessa två år är jag så tacksam över. Jag tror att våra spelare som besöker oss känner sig trygga vid ett besök. Att maten håller jämn kvalitet och utbudet på salladsbuffén är varierande. Att de även känner sig välkomna och att lokalen i sig är mycket trevlig.

– Ett tips är våra fantastiskt goda raggmunkar och fläsk är stor favorit hos många. En god kall pilsner ute på vår altan med utsikt över sjön Fryken är ju aldrig fel heller.

“Golfhäftet Players Choice Award (högst betyg i samtliga kategorier):

Sverige topp 3:

1. Oskarshamns GK

2. Orresta Golf
3. Tegelberga GK

Spanien topp 3:
1. Golf Son Servera
2. Baviera Golf
2. Club de Golf de Andratx

Portugal topp 3:
1. Palmeares Ocean and Living
2. Boavista Golf & Spa Resort
3. Benamor Golf

Norge topp 3:
1. Stiklestad Golfklubb
2. Bjørnefjorden Golfklubb
3. Drammen Golfklubb

Danmark topp 3:
1. Trehøje Golfklub
2. Køge Golf Klub
3. Dejbjerg Golf Klub

Vinnare Bästa Golfbana:
Sverige – Oskarshamns GK
Spanien – Golf Son Servera
Norge – Stiklestad Golfklubb
Danmark – Trehøje Golfklub

Vinnare Bästa Restaurang:
Sverige – Kils GK
Spanien – Chaparral Golf
Norge – Drammen Golfklubb
Danmark – Ikast Golfklub

Vinnare Bästa Gästfrihet:

Sverige – Östad Golf Väderstad
Spanien – Vistabella Golf
Norge – Stiklestad Golfklubb
Danmark – Dejbjerg Golf Klub

Vinnare Mest Prisvärda Bana:

Sverige – Oskarshamns GK
Spanien – Serena Golf
Norge – Stiklestad Golfklubb
Danmark – Trehøje Golfklub

Mest besökta Golfhäftet-bana:
Sverige – Vinbergs GK
Spanien – Vistabella Golf
Norge – Stiklestad Golfklubb
Danmark – Køge Golf Klub

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 25 times, 1 visit(s) today