Du i Fokus
BöckerHem & Inredning

Karl Fredriks blomsterår på Österlen

skriv ut
Karl Fredrik Gustafsson, är utbildad florist, trädgårdsmästare och inredningsinspiratör. Tillsammans med sin sambo Petter driver han den inspirerande gården Eklaholm, men har även släppt tre olika sorters Cava och nu skrivit en bok om blomsteråret på Österlen.

Karl Fredrik är floristen och trädgårdsmästaren från succéprogrammet ”Karl Fredrik på Österlen”. I sin nya bok “Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen” delar han med sig av sin gedigna kunskap, från barndomen som växtnörd, till florist- och trädgårdsmästarutbildningen. Han ger också handfasta tips kring allt som gäller blommor, om det så handlar om att gräva i trädgården eller att arrangera de mest generösa buketter.

I boken berättar han hur man anlägger en färgsprakande vårrabatt, tar hand om dahliaknölar på bästa sätt, skapar ett eget woodland, eller något så ovanligt som en aurikelteater. Karl Fredriks avslöjar dessutom sina innersta blomsterhemligheter, som hur det gick till när han levererade luktärter till Hennes Majestät Drottning Silvia.

Hade det inte varit för tv-programmet hade nog boken kommit tidigare, tanken fanns redan som ung student och det finns redan idéer om fler böcker. Redan innan boken ens var släppt låg den på topplistorna tillsammans med alla de stora författarna. I sitt växthus sitter han stundtals och signerar böcker på löpande band, till kunder som till sin förtjusning samtidigt får smutta på ett glas bubbel.

“Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen” är en personlig kärleksförklaring till växter och Österlen där han samtidigt släpper läsaren lite närmare inpå sitt privata liv. Många av vackra bilderna är tagna i den egna trädgården och i det stora växthuset på Eklaholm. Månad för månad får vi följa med i hans fantastiska blomsterliv där Karl Fredrik kärleksfullt berättar om de mest älskade växterna och även ger sina bästa tips för att ta hand om dem.

En väldigt fin bok!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial från TV4 och Bonnier

 

Visited 28 times, 1 visit(s) today