Jessica Frej bjuder på 52 läckra vegomiddagar!
Jessicas vegomiddagar – Hur lätt som helst – är den fjärde i serien Hur lätt som helst, och hennes tionde kokbok. Det har hänt mycket sedan 2011, när hon var med i Sveriges Mästerkock, kan man nog säga. Att mat ska vara enkel har varit Jessicas devis ända sedan starten, det ska gå snabbt att bjuda på något gott.
I Jessicas Vegomiddagar, bjuder hon på 52 enkla och lätta middagsrecept, varvat med smarta genvägar och tips på vägen. Hon vill visa att det varken är krångligt eller svårt att äta mer grönt i vardagen.
– Kanske vill du äta helgrönt varje dag, eller bara en gång i veckan? I den här boken vill jag slå hål på myterna om vegetarisk mat, till exempel att det skulle vara krångligt eller att man inte blir mätt.
Här finns allt från vardagsfavoriter som Bolognese och Vegobullar i gräddsås till mer exotiska rätter som Hallonrisotto och Jordnötssoppa. Allt varvat med smarta genvägar som får dig att glänsa i köket. Utformningen av recepten är det som gör kokboken unik och fantastiskt enkel att följa.
Som vanligt när Jessica lagar mat är det färgstarkt och smakrikt. Rätterna har otroligt lockande bilder med enkla och tydliga beskrivningar. Detta är en kokbok för alla oavsett nivå på matlagningskunskaperna. Det är verkligen Hur lätt som helst!
Här ett av recepten:
Supersnabb Pastagratäng
- 4 burkar krossade tomater a 400 g
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk salt
- 2 tsk chiliflakes
- ½ dl olivolja
- 400 g pasta, okokta pasta penne
- 2 dl röda linser, okokta
- 3 msk grönsaksfond
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 2 dl hackad basilika
- 2 dl crème fraiche
- muskot
- svartpeppar
- 2 dl ost, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda tomaterna, solrosfrön, salt, grönsaksfond, 2 rivna vitlöksklyftor, chiliflakes, olivolja, pasta, linser och basilika och häll ner i en form.
Blanda creme fraiche, lite riven muskot, 1 riven vitlöksklyfta, salt och peppar och klicka ut ovanpå.
Strö över osten och grädda i ugn ca 25 minuter.
Servera med en sallad.
Som Jessica säger: Hur lätt som helst!
Text – Marlene Rindå Jikita, Recept – Jessica Frej, Bild – Pressmaterial/montage Marlene Rindå Jikita