Blåbärspaj i portionsformar
4 portioner
Smuldeg
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl mjöl
- 2 msk socker el suckrin
- 40 gr smör & rapsolja
Fyllning
- 400 gr blåbär
- 1/2 dl socker el suckrin
- 1 msk majsstärkelse
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll blåbären i en bunke, tillsätt sockret och majsstärkelsen och blanda om ordentligt. Fördela bären jämt i fyra portionsformar.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en annan bunke. Tillsätt smöret och blanda med händerna tills det bli en smulig konsistens. Fördela jämt över bären.
Grädda i ca 20 minuter.
Servera med tex glass, grädde eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för allt, om man använder suckrin/lättströ.
Personliga Points: 15-19 PP för allt, om man använder suckrin/lättströ.
Mitt WW: Grön 5, Blå 5, Lila 4 per paj, om man använder suckrin.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 271 times, 1 visit(s) today