Blåbärspaj i portionsformar

skriv ut
4 portioner

Smuldeg

  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl mjöl
  • 2 msk socker el suckrin
  • 40 gr smör & rapsolja

Fyllning

  • 400 gr blåbär
  • 1/2 dl socker el suckrin
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Häll blåbären i en bunke, tillsätt sockret och majsstärkelsen och blanda om ordentligt. Fördela bären jämt i fyra portionsformar.

Blanda havregryn, mjöl och socker i en annan bunke. Tillsätt smöret och blanda med händerna tills det bli en smulig konsistens. Fördela jämt över bären.

Grädda i ca 20 minuter.

Servera med tex glass, grädde eller vaniljsås.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 5, Blå 5, Lila 4 per paj, om man använder suckrin.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita