Du i Fokus
Mat & Dryck

Ostgratinerad kyckling med chilisås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 200 gr matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl chilisås (tomat)
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn kycklingen lite snabbt, så det blir en stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.

Blanda matlagningsyoghurt och chilisås, smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen jämnt över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter.

Servera med ris och en fräsch sallad.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 6 P för allt om man använder fettfri grekisk yoghurt samt max 12%-ig ost. Lägg till för ris.

Points: 6 P för allt om man använder fettfri grekisk yoghurt samt max 10%-ig ost. Lägg till för ris.


Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 4 513 times, 1 visit(s) today