Ostgratinerad kyckling med chilisås
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 200 gr matlagningsyoghurt
- 1/2 dl chilisås (tomat)
- 2 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn kycklingen lite snabbt, så det blir en stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.
Blanda matlagningsyoghurt och chilisås, smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen jämnt över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter.
Servera med ris och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 6 P för allt om man använder fettfri grekisk yoghurt samt max 12%-ig ost. Lägg till för ris.
Points: 6 P för allt om man använder fettfri grekisk yoghurt samt max 10%-ig ost. Lägg till för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 4 513 times, 1 visit(s) today