Kryddig kasslerpasta
4 Portioner
- 400 g kassler
- 400 g broccolibuketter
- 1 röd lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 msk olja
- 2 burkar krossade tomater
- 1 buljongtärning
- 1/2 dl hett vatten
- 1 msk basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka lök och chili, pressa vitlöken. Strimla kasslern.
Heta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök och vitlök någon minut innan kassler tillsätts. Fortsätt fräsa tills allt har en fin färg och tillsett då broccolin. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner tomaterna och buljongen i stekpannan, tillsätt basilikan, blanda om och låt koka ihop tills allt tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare
Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för hela grytan, lägg till P för pasta.
Points: 13 P för hela grytan, lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 788 times, 1 visit(s) today