Kryddig kasslerpasta

skriv ut
4 Portioner
  • 400  g kassler
  • 400 g broccolibuketter
  • 1 röd lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 msk basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka lök och chili, pressa vitlöken. Strimla kasslern. Heta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök och vitlök någon minut innan kassler tillsätts. Fortsätt fräsa tills allt har en fin färg och tillsett då broccolin. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner tomaterna och buljongen i stekpannan, tillsätt basilikan, blanda om och låt koka ihop tills allt tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare

Mitt WW: Grön 10, Blå 10 för hela grytan, lägg till sp för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita