Hallonplättar
2 portioner (8 Plättar)
- 2 dl hallon
- 2 ägg
- 2 msk mjöl
- Smör till stekning
Gör så här:
Mixa hallon, ägg och mjöl till en jämn smet. Smörj plättlaggen eller stekpannan, klicka ut smeten i små plättar och stek på medelvärme. Vänd försiktigt när ytan börjar stelna.
Servera med mer hallon, en klicka glass, grädde eller smaksatt kvarg.
Tips! Vill man ha plättarna sötare kan man tillsätta lite vanilj- eller strösocker/sötningsmedel.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 2 P för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.
Points: 2 P för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 926 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 46 – med Personliga Points
Pingback: 22 maj – Picknickens Dag!