Du i Fokus
Mat & Dryck

Hallonplättar

skriv ut
2 portioner (8 Plättar)
  • 2 dl hallon
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • Smör till stekning

Gör så här:

Mixa hallon, ägg och mjöl till en jämn smet. Smörj plättlaggen eller stekpannan, klicka ut smeten i små plättar och stek på medelvärme. Vänd försiktigt när ytan börjar stelna.

Servera med mer hallon, en klicka glass, grädde eller smaksatt kvarg.

Tips! Vill man ha plättarna sötare kan man tillsätta lite vanilj- eller strösocker/sötningsmedel.

För er Viktväktare:

Points: 2 P för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.

Personliga Points: 2-7 PP för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.

Mitt WW: Grön 6, Blå 2, Lila 2 för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.

SmartPoints Flex: 2 SP Flex för hela satsen, lägg till för smöret ni steker i.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 720 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Hallonplättar

Kommentarer är stängda.