Ugnsrostad Amandine Delikatesspotatis
4 portioner
- 1 kg Amandine Delikatesspotatis eller Ugnspotatis, halverade
- 3 paprikor i olika färger, delade i bitar
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk timjan
- 2 msk olivolja
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
- 200 g fetaost
Gör så här:
Sättugnen på 250 grader. Blanda potatis, paprikor, oliver och timjan med olivolja. Salta och peppra. Lägg potatisblandningen i en ugnsfast form och rosta ca 25 min. Smula över fetaosten och dekorera med färsk timjan.
Servera gärna med kryddstark korv eller annat gott från grillen.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för hela satsen om man använder Apetina 3%-ig salladsost.
Points: 34 P för hela satsen om man använder Apetina 3%-ig salladsost.
Recept och bild – Svegro
Visited 121 times, 1 visit(s) today