Du i Fokus
Mat & Dryck

Sex vårnyheter från GB Glace

skriv ut

Bland GB Glace nyheter finns det något för alla. Här hittar vi en ny Daimstrut, hela tre nya smakkombinationer från Magnum, Twister har fått en spännande lillebror och en härligt svart lakritsglass med ett stort lakritshjärta i mitten.

Våren är här och glassnyheterna står som spön i backen, än har väl kanske inte vädret varit särskilt inbjudande för en glasspaus – men det kommer. När GB kommer med nyheter gör man det ordentligt, i år släpper man hela sex nyheter och av dem finns tre nya Magnum. Här är det smaker som cocos, popcorn och hallon som gäller våren 2023.

-Årets höjdpunkt! Vi strävar alltid efter att lyssna på våra konsumenter och erbjuda en bredd av glassar för alla åldrar. I år finns det verkligen härliga nyheter, oavsett om du föredrar klassiska rena smaker som choklad, mint, hallon och lakrits eller om du vill testa nyheter med mer twist och nya spännande smakkombinationer, såsom popcorn & kolaglass eller kokos & mango. Självklart har vi också en smakfull växtbaserad nyhet, i linje med vår hållbarhetsagenda och konsumentefterfrågan, säger Victoria Gelmanovska, Nordisk Marknadschef, GB Glace.

Här är årets nyheter från GB Glace

Daim Mint

Den klassiska Daim struten kommer nu i en oemotståndlig mintig smakkombination, perfekt för varma dagar där du längtar efter en glass som har både fräschhet och sötma. Krämig mintglass med Daim-bitar, doppad i den ikoniska Marabou- mjölkchokladen – allt serverat i en frasig våffla, en ny Daim-ikon är född.

Magnum Double Sunlover

Magnum Double Sunlover är en kokosglass blandad med virvlar av syrlig mango och passionsfruktsås, doppad i två lager, först i mango och passionsfruktsås och sedan ett härligt lager vit choklad med kokosflingor.

Magnum Double Starchaser

Magnum Double Starchaser är en härlig kombination av dubbla glassvirvlar av lyxig popcorns- och kola smak, täckt av ett generöst lager seg kolasås och doppad i exklusiv mjölkchoklad med krispiga bitar av karamelliserade popcorn.

Magnum Raspberry Swirl

Den nyaste veganglassen från Magnum är en sommarfräsch hallonglass med läckra virvlar av hallonsås. Magnum Raspberry Swirl är överdragen med Magnums veganska choklad som smälter i munnen och lämnar efter sig en underbar kombination av sötma och fräschör.

Kingis Raspberry Licorice

Kingis Raspberry Licorice är sommarens höjdpunkt för lakritsälskaren. En glass som tar sig an den klassiska smakkombinationen av lakrits och hallon, men gör det på sitt eget vis. Krämig hallonglass med lakritsöverdrag och ett stort lakritshjärta i mitten. Perfekt hela sommaren igenom och i lagom storlek så att du orkar äta riktigt många.

Twister Monstaahh

Twister Monstaahh kombinerar tre lekfulla monstersmaker: syrlig citron, sött grönt äpple och uppfriskande blåbär. Det här är en glass som stimulerar alla smaklökar och lämnar efter sig en berg-och dalbana av olika smakupplevelser. Tillverkad av äkta frukt, naturliga färger och smaker.

Testpatrullen har smakat och är inte helt överens. Det var väldigt jämnt mellan Magnum Starchaser, Magnum Sunlover och Kingis Raspberry Licorice. Popcornglass och kolasås är en oväntat bra kombination, kokosglass med exotiska tillbehör som mango och passionsfrukt är däremot mer förväntat. Otroligt goda glassar, smaken väljer man beroende på om man vill ha något sött eller syrligt.

GB står för enda lakritsnyheten i år och den går minsann inte av för hackor. Här snackar vi ett rejält täcke av lakrits, över lenaste hallonglassen som döljer en rejäl klick lakritskola. Den kolan skulle vi gärna ätit med sked… en glass för lakritsälskaren!

Text – Marlene Rindå Jikita, BIld – GB Glace

Visited 24 times, 1 visit(s) today