Rabarberchutney
ca 4-5 dl
- 500 gram rabarber
- 2 st rödlökar
- 1 st chilifrukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ingefära, riven
- 2 lime, saften
Gör så här:
Skölj, skala och skär rabarbern i mindre bitar, skala och hacka rödlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Lägg allt i en kastrull och tillsätt sockret, limesaften och ingefäran. Koka på svag värme i cirka 30 minuter. Låt svalna och servera med något gott från grillen.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för allt om man använder sötningsmedel istället för strösocker.
Points: 0 P för allt om man använder sötningsmedel istället för strösocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 842 times, 1 visit(s) today