Du i Fokus
Resor

Sju upplevelser du inte får missa på Kanarieöarna

skriv ut

Med Kanarieöarnas solsäkra klimat, vidsträckta stränder, vilda nationalparker och rika kulturarv är det inte konstigt att ögruppen kallas för Europas Hawaii. Här finns mängder med upplevelser att hämta – från äventyrlig vulkanvandring och dykning, till mysig stjärnskådning och lata dagar på stranden. 

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Kanarieöarna bjuder på allt från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera.

Vulkanvandring vid Teide – Teneriffa

Teide är den tredje högsta vulkanen i världen, efter Mauna Loa och Mauna Kea på Hawaii. Nationalparken är den mest besökta i hela Europa och den åttonde mest besökta i världen. För den som inte vill bestiga toppen till fots finns det mer bekväma alternativet linbana, som tar dig upp till svindlande 3555 meter – endast 500 meter från vulkanens topp.
Läs mer: www.hejkanarieoarna.com/naturomraden/tenerife/teide-nationalpark/

Lata dagar på Maspalomas strand – Gran Canaria

Böljande och majestätiska sanddyner med gyllene sand och blått hav så långt ögat når. Så kan Maspalomas bäst beskrivas – en av Kanarieöarnas vackraste stränder och den perfekta platsen för sol, bad och långa promenader längs vattnet.
Läs mer: www.hejkanarieoarna.com/strander/gran-canaria/playa-de-maspalomas/

Upptäck konstnären César Manrique – Lanzarote

César Manrique föddes 1912 på Lanzarote och var en konstnär, arkitekt och miljöaktivist vars projekt satte tydlig prägel på ön. Han skapade inte i naturen utan snarare med den, och hans konst var inte bara menad att vara estetiskt tilltalande, utan ämnade att bevara den kanariska miljön i största möjliga mån.
Läs mer: www.hejkanarieoarna.com/upplevelser/cesar-manriques-konst/

Sikta mot stjärnorna från Roque de los Muchachos – La Palma

Den klart lysande stjärnhimlen över La Palma är en av de bästa platserna i världen för stjärnskådning. Här ligger även det världsberömda observatoriet Roque de los Muchachos som ligger på 2396 meters höjd över havet. Förutom magnifika stjärnbilder och de goda möjligheterna att bevittna meteorregn, bjuder observatoriet på en hisnande utsikt över en gigantisk vulkanisk krater som är 1500 meter djup och täckt av träd och vulkaniska stenar.
Läs mer: www.hejkanarieoarna.com/omrade-for-stjarnskadning/la-palma/roque-de-los-muchachos/

Utforska Atlantens rika skatter – El Hierro

El Hierro är den minsta av Kanarieöarna och en sann atlantisk skatt. Det är en av världens främsta platser för dykning med ett hav som är fullt av marint liv och vulkaniska klippor. Aktiviteter såsom valskådning, snorkling, segling och andra vattensporter är det perfekta sättet att uppleva Kanarieöarnas vackra hav på.
Läs mer: www.hejkanarieoarna.com/dykplatser/el-hierro/all/

Vandra i vilda Garajonay – La Gomera

Palmfyllda dalar, djupa raviner, svarta sandstränder, kristallklart vatten, frodiga skogar med porlande bäckar – ön La Gomera är ett naturskönt paradis. Tack vare dess utbredda nätverk av över 600 kilometer långa leder, är La Gomera även en ultimat plats för vandring. I nationalparken Garajonay växer lagerskog, en förhistorisk vegetation som överlever på ön tack vare de goda väderförhållandena och det tempererade klimatet. Vandra genom skogarna på egen hand eller ta en guidad tur med lokala experter.
Läs mer: https://www.hejkanarieoarna.com/naturomraden/la-gomera/

Fånga vågorna – Fuerteventura

Ön Fuerteventura är känd för sina 150 km långa vita sandstränder, smaragdgröna vatten och pålitliga vindar – idealiskt för traditionell surfing, kite- och vindsurfing. Här samlas proffsen såväl som nybörjarna och det finns ett stort antal surfingskolor på ön.
Läs mer: https://www.hejkanarieoarna.com/surf/fuerteventura/

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today