Svalkande hallontårta
ca 8 portioner
(springform 24 cm)
- 500 gr Grekisk Yoghurt
- 2 tsk strösocker
- 400 gr tinade hallon
- Blandade bär till dekoration
Gör så här:
Mixa ihop yoghurt, hallon och strösocker till en jämn smet. Häll över smeten i en springform, jämna till ytan och ställ i frysen. Frys över natten eller minst 6-7 timmar. Ta ut en god stund innan servering, minst 30 minuter. Lägg över på ett fint fat och garnera med bär.
Servera som den är med en klick grädde.
För er Viktväktare:
Points: 0 P för hela tårtan om man använder sötströ istället för strösocker och Grekisk Yoghurt 0% fett.
Personliga Points: 0-6 PP för hela tårtan om man använder sötströ istället för strösocker och Grekisk Yoghurt 0% fett från Larsa.
Mitt WW: Grön 6, Blå 0, Lila 0 för hela tårtan om man använder sötströ istället för strösocker och Grekisk Yoghurt 0% fett från Larsa.
SmartPoints Flex: 0 SP Flex för hela tårtan om man använder sötströ istället för strösocker och Grekisk Yoghurt 0% fett från Larsa.
Recept – Martin Jikita & Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita