Du i Fokus
Mat & Dryck

Varmrökt lax med ananassalsa och mango- & chilisås

skriv ut
4 Portioner
  • 800 g varmrökt lax

Mango- & chilisås

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Ananassalsa

  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili frukt
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk honung
Gör så här

Blanda alla ingredienserna till mango- & chili såsen. Ställ kallt i kylen.

Tärna ananasen och gurkan i små tärningar, finhacka chili och koriander. Riv skalet av limen och pressa därefter i juicen. Söta med honungen. Servera gärna med ris, matvete, bulgur eller couscous.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 7 P för all såsen om man använder fettfri yoghurt till såsen. 2 P för salsan. Lägg till P för ev tillbehör.

Points: 7 P för all såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt till såsen. 2 P för salsan. Lägg till P för ev tillbehör.



Recept och bild – Korshags

Visited 185 times, 1 visit(s) today