Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Chokladfondant

skriv ut
8 portioner
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl vetemjöl
Gör så här:

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Ta av från plattan och blanda ner chokladen.

Rör ihop ägg och socker tills sockret löst sig. Vispa inte.

Häll ner smör och chokladblandningen i ägget under omrörning. Sikta ner kakao och mjöl i smeten och vänd ihop.

Smörj 8 st fondantformar med smör och pudra med kakao.

Baka i ugn på 225 grader i 8-12 minuter.

Servera direkt, gärna med vispad grädde och bär.

 

 

Recept och bild – Gunnar Frykfors

 

Visited 86 times, 1 visit(s) today