Tomatsås
En bra tomatsås som passar till pizza, pasta och en massa annat. Enkel att göra och väldigt god!
6 dl
- 1 stor röd lök
- 3 stora vitlöksklyftor
- 1 dl rödvin
- 2 msk olivolja
- 2 burkar körsbärstomater
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk socker
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs denna i oljan tills löken blivit glansig. Häll i vinet och låt koka ca 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna, basilikan och sockret och låt koka tills det tjocknar ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 P om man använder 1 msk olja och vanligt vin.
Points: 5 P för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 P om man använder 1 msk olja och vanligt vin.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 391 times, 1 visit(s) today