Du i Fokus
Mat & Dryck

Restaurang Artilleriet – en oas på Östermalm

skriv ut
I torsdags öppnades restaurang Artilleriet, en oas belägen vid Armémuseum mitt på Östermalm. Ett helt nytt restaurang-koncept som länge varit en dröm för Mattias Örn, Carina Degen Örn och Andreas Tillborg. En restaurang som alltid ska kännas välkomnande och serverar gamla goda klassiker i ny regi.

Artilleriet är en ny mötesplats i storstadsbruset som har något för alla tillfällen. Här ska man kunna äta en kort- eller långlunch efter en dag på stan, svänga förbi på fredagen för en AW med kollegorna eller ta en drink i cocktailbaren innan utgång. Man kan även stoltsera med en stor härlig uteservering på lugna Artillerigården.

Under invigningskvällen var uteserveringen fylld av festglada gäster som njöt av charkbrickor, småplock, bubbel i glasen och härlig kvällssol. En AW här är ett måste för alla som jobbar, bor eller är på besök i Stockholm. Ett av Stockholms bästa lägen, mellan Östermalmstorg och Strandvägen. Varje dag serveras lunch för 135 kr. Maten är otrolig!

”Vi kompromissar inte med mat. Vi gillar den vällagad och tycker det ska vara en möjlighet för alla att äta den så”, säger Andreas Tillborg. Vi vill sätta en guldkant på folks vardag utan att det ska kosta för mycket, via maten, personalen, miljön och själva platsen”, fortsätter Mattias Örn.

”Vårt koncept bygger på att vi inte ska ha någon typisk gäst, vi vill locka alla målgrupper, ung som gammal, och vi har utformat inredningen så att den passar olika tillfällen, exempelvis genom att blanda höga barstolar, soffgrupper längst väggarna och ett stort communitytable där man ska kunna mötas över generationerna”, säger Carina Degen Örn.

Trion har tidigare drivit andra restauranger såsom Atrium på Nationalmuseum och Horisont men denna gång har de skapat allt själva från grunden. Inredningen har ritats av Butler Interiör och hela atmosfären bygger på klassisk elegans med exklusiva materialval såsom marmor, mässing och läder. Artilleriet har en fantastisk uteservering som rymmer cirka 100 gäster och varje fredag är det AW med DJ´s och öppet till 23.00.

”Maten kommer att vara blandad, dagens lunch, fräscha sallader, vegetariskt, dagens tavla med klassiker, rätter med fokus på det svenska köket med influenser från övriga världen. Vi ska också servera stans bästa Croque Monsieur med tryffel, den ska bli vårt signum!”, säger en stolt Mattias Örn.

Restaurang Artilleriet har öppet för lunch med en uppiffad variant av bla husmanskost med extra allt på menyn. Man har även öppet för AW och man kan självklart abonnera hela stället för fest. Här är ljust och inbjudande, fräscha möbler och otroligt bekväma stolar både inne och ute. Detta är ett måste att besöka i sommar!

 

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Artilleriet & Marlene Rindå Jikita

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today