Risgrynsgröt i Crockpot och kastrull
Ett måste på julmorgonen, men gott och mättade året om. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast. Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.
8 Portioner
Gör så här för tillagning i crockpot:
Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på låg tills den blir varm.
För tillagning i kastrull:
Blanda ris, vatten, socker och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
Servera med kanel, socker och mjölk.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 52 P för hela satsen om man använder lättmjölk, sötningsmedel och 2 dl matlagningsgrädde 4%.
Points: 52 P för hela satsen om man använder lättmjölk, sötningsmedel och 2 dl matlagningsgrädde 4%.
Recept och bild – CrockPot
Pingback: Recept för Crockpot & Slowcooker