Du i Fokus
Mat & Dryck

Marinader på längden och tvären!

skriv ut
Visst kan man lägga köttet, fisken eller grönsakerna direkt på grillen. Men ibland kan det vara gott att marinera dem innan och få lite extra smak på gobitarna. Här är några förslag på enkla marinader.

Salsamarinad:
  • 1 1/2 dl salsasås (eller chilisås)
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk matolja
  • 1 schalottenlök (finhackad)
  • 1 tsk curry
  • Salt & peppar efter tycke och smak
Vitlöksmarinad:
  • saft + skal från 1 citron
  • 1 -2 stora vitlöksklyftor
  • 4 msk torkad oregano (färsk 2 msk)
  • 1 1/2 dl rapsolja, salt, svartpeppar

Gör så här:

Riv eller zesta citronskalen i en skål. Pressa även ur saften. Pressa vitlöken och blanda i oreganon. Blanda väl.

Chilimarinad:
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 1/2 msk olja
  • 2 msk soja
  • 2 tsk chilipulver
  • salt

Recept och bild – Nadjaskitchen

Visited 62 times, 1 visit(s) today