Revbensspjäll med plommon
4 Portioner
- 1 kg revbensspjäll
- 5 dl äpplejuice
- 8 katrinplommon
- 2 msk riven färsk ingefära
- 3 krm mald kryddnejlika
- 3 stjärnanis
- 2 dl ketjap manis
- salt och peppar
Gör så här:
Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar. Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.
Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran. Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.
Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).
För er som inte har en Crock Pot går det bra att lägga alla ingredienser i en ugnsform och steka i ugnen på 175-200 grader tills revbenen nått en innertemperatur av 70 grader, ca 30-45 minuter. Lägg bensidan uppåt och vänd efter halva tiden. Används tjocka revben så tar det längre tid, minst en timme.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 34 P för revbenen (tunna utan svål, 0,5 kg ätligt), 34 P för all sås
Points: 34 P för revbenen (tunna utan svål, 0,5 kg ätligt), 34 P för all sås
Personliga Points: 34 PP för revbenen (tunna utan svål, 0,5 kg ätligt), 34 PP för all sås.
Recept och bild – Crock Pot