Yoghurtglass med mango
8-10 portioner
- 3 äggvitor
- 450 gr turkisk yoghurt
- 2 mango
- 1 dl socker
- 1 msk limesaft
- 2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng. Blanda yoghurt, limesaft och vaniljsocker. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten.
Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll hälften av yoghurtsmeten i formen, lägg ner mango skuren i små bitar i ett jämt lager och häll över resten av smeten. Jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.
Ta ut ur frysen en kvart innan glassen ska serveras. Skär i skivor och servera med mangobitar.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för hela satsen om man använder fettfria yoghurt och byter ut sockret mot sötströ (samma mängd).
Points: 5 P för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Tips på en festligare middag
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden