Dillkyckling
4 portioner
- 1 l vatten
- 4 svartpepparkorn
- 4 lagerblad
- 4 skalade morötter i skivor
- 2 gula lökar i klyftor
- 1 purjolök i bitar
- 2 skalade palsternackor i skivor
- dillstjälkar
- 500 gr kycklingfiléer
- salt
Sås
- 4 dl spad
- 2 msk majsstärkelse
- 2 dl mjölk
- 4 tsk pressad citronsaft
- salt och peppar
- 4 msk hackad dill
Gör så här:
Koka upp vatten med salt, kryddor och grönsaker. Lägg ner kycklingfiléerna. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
Ta kycklingen från värmen. Sila spadet och mät upp 4 dl. Håll grönsakerna varma under folie.
Koka upp spadet i en kastrull. Blanda mjöl och mjölk och rör ner det i spadet. Koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Rör sist ner dillen så den behåller färgen.
Skär kycklingen i bitar och lägg ner den i såsen. Servera kycklingen med kokt potatis och de kokta grönsakerna.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för allt, om man använder lättmjölk. Lägg till P för potatisen.
Points: 5 P för allt, om man använder lättmjölk. Lägg till P för potatisen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se