Du i Fokus
Dryck

Estrella Galicia Cerveza Especial i 660 ml-flaska

skriv ut

Nu dubblar Estrella Galicia från 330 ml till 660 ml på hyllan. För precis ett år sedan kom Estrella Galicia Cerveza Especial upp på hyllorna med den lilla flaskan (330 ml) och i år är vi stolta att presentera Estrella Galicia Cerveza Especial i 660 ml-flaska. Spaniens största familjeägda bryggeri har gjort det igen.

Spanjorernas mest familjära premiumlager Cerveza Especial passar utmärkt till det moderna spanska köket, t ex till goda hårdostar, rätter med vitlök, tomat, grönsaker, svamp och nötter. Till en mustig fiskgryta eller ugnsstekt kyckling, då passar Estrella Galicia Cerveza Especial utmärkt.

Detta är ett ljust gyllene öl framställt av ett urval av malt och bitter humle. Koknings, jäsnings- och mognadsprocessen tar mer än 20 dagar, vilket ger detta öl en behaglig och karakteristisk humlesmak. Doften är blommig från humlen, brödig och lätt fruktig i stilen. Här hittar du en torr och lätt fruktig traditionell pilsner med fin humlebeska.

– Estrella Galicia Cerveza Especial har bryggts på mjukt vatten från en reservoar i A Coruña med ett perfekt mineralinnehåll för att göra ljus lager. Humlen är av högsta kvalitet från tyska Perle Hallertau, tjeckiska Sladek och en galicisk sort av Nugget. Dessutom används Pilsen och rostad malt för att brygga ett unikt öl, med personlighet och egenskaper som väcker sinnen genom smak, arom, färg och ljusstyrka, säger Malena Sigvardsson, Brand Manager Estrella Galicia & Galatea.

Anrikt med en stark vision
Spanska Estrella Galicia – ”Galiciens stjärna” – är bryggeriet Hijos de Riveras världsberömda öl. Det grundades 1906 och är beläget i A Coruña. Bryggeriet är fortfarande helt familjeägt. Visionen och ambition är än idag att förvalta grundaren José María Riveras idé om att erbjuda unika, läckra öl som är uppfriskande och tillfredsställande.


Estrella Galicia Cerveza Especial

Art nr: 1500
Ursprung: Spanien
Pris: 29,90 kr
Vol: 660 ml
Alk: 5,%%

Text och bild – Pressmaterial

Visited 8 times, 1 visit(s) today