Du i Fokus
Mat & Dryck

Macka BLT av Ulrika Linde

skriv ut
1 portion
  • 100 g kycklingfilé
  • 2 skivor formfranska
  • 2 msk smör
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 ägg
  • 1/2 paket bacon
  • 2 skivor tomat
  • 1 sallatsblad
Gör så här:

 Sätt på ugnen på 200 grader.

 Lägg in kycklingfilén i ugnen med en termometer i mitten av kycklingen, och tillaga till 67 grader. Låt svalna.

 Stek brödet med smör tills det blir gyllene.

 Riv upp kycklingen med hjälp av två gafflar, och blanda ihop med majonnäs, crème fraiche och gräslök.

 Stek bacon och ägg.

 Bygg smörgåsen med bröd, kycklingröra, bacon, ägg, sallad och skivad tomat.


Recept – Ulrika Linde, bild – Svenska Ägg

Visited 38 times, 1 visit(s) today