Pinsa med tomatsås och Lindösalami
Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia som ursprungligen kommer från Rom i Italien. Botten köps färdigbakat och toppas med vad man önskar, vi valde tomatsås, Lindösalami från Lönneberga och ost. Sen gräddas alltsammans några minuter i ugnen och äts som den är, i mindre bitar på buffébordet eller som snittar till drinken.
1 pinsa
- 1 pinsabotten
- 1/2 – 1 dl tomatsås – recept HÄR
- 11 skivor Lindösalami peppar
- 2 dl riven ost
- 5 cocktailtomater
- torkad basilika
- färsk basilika till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta ut pinsabotten ur förpackningen och lägg den på en plåt.
Bred ut tomatsåsen jämt över pinsan, täck med salami och tomater i halvor. Strö över osten och krydda med torkad basilika. Grädda i ugnen 5-7 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med färsk basilika.
Servera som den är, i mindre bitar på buffébordet eller som snittar till drinken.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 41 P för hela pinsan om man tar vår hemlagade tomatsås och max 12%-ig ost.
Points: 41 P för hela pinsan om man tar vår hemlagade tomatsås och max 10%-ig ost.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se