Du i Fokus
Mat & Dryck

Pinsa med tomatsås och Lindösalami

skriv ut

Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia som ursprungligen kommer från Rom i Italien. Botten köps färdigbakat och toppas med vad man önskar, vi valde tomatsås, Lindösalami från Lönneberga och ost. Sen gräddas alltsammans några minuter i ugnen och äts som den är, i mindre bitar på buffébordet eller som snittar till drinken.

1 pinsa
  • 1 pinsabotten
  • 1/2 – 1 dl tomatsås – recept HÄR
  • 11 skivor Lindösalami peppar
  • 2 dl riven ost
  • 5 cocktailtomater
  • torkad basilika
  • färsk basilika till topping
Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Ta ut pinsabotten ur förpackningen och lägg den på en plåt.

Bred ut tomatsåsen jämt över pinsan, täck med salami och tomater i halvor. Strö över osten och krydda med torkad basilika. Grädda i ugnen 5-7 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med färsk basilika.

Servera som den är, i mindre bitar på buffébordet eller som snittar till drinken.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 41 P för hela pinsan om man tar vår hemlagade tomatsås och max 12%-ig ost.

Points: 41 P för hela pinsan om man tar vår hemlagade tomatsås och max 10%-ig ost.



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 481 times, 1 visit(s) today