Morotssill
4 portioner
- 4 morötter
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 5 kryddpepparkorn
- 3 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 msk färsk dill
Gör så här:
Koka upp ättika, socker och vatten och lägg i pepparkorn och lagerblad.
Skala och skär upp morötterna i lagom stora slantar.
Lägg ner morötterna i en burk och häll över lagen.
Blanda ner dillen och låt dra ett dygn innan servering.
Tips: Om morötterna går åt direkt går det fint att bara lägga ner nya i lagen.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 Points för allt om man använder sötströ istället för strösocker.
Points: 0 Points för allt om man använder sötströ istället för strösocker.
Recept och bild – Säsongens bästa
Visited 39 times, 1 visit(s) today