Pasta med tomatsås och burrata
4 portioner
- 1 stor lök
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka hackad basilika
- 2 burrata
- 1-2 msk olivolja
- 1/2 msk balsamvinäger
- 1 tsk socker
- peppar
- salt
- Pasta och parmesan till servering
Gör så här:
Koka pasta.
Finhacka löken, hacka eller pressa vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olja till den blir mjuk, tillsätt tomaterna och sockret. Blanda om och koka tills såsen börjar reducera. Häll ner 3-4 slevar pastavatten, koka tills konsistensen är lagom krämig. Ha ner balsamvinägern, blanda om och smaka av med salt och peppar.
Dra av pannan från plattan. Lägg valfri mäng pasta i djupa tallrikar, fördela såsen och strö över basilikan. Dela burratan i fyra delar och lägg en del på toppen av varje tallrik, strö över rikligt med riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 26 P för hela satsen om man använder 1 msk olja och sötningsmedel istf socker. Lägg till P för pasta och parmesan.
Points: 26 P för hela satsen om man använder 1 msk olja och sötningsmedel istf socker. Lägg till P för pasta och parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se