Du i Fokus
Dryck

Dark Horse Rosé på 1,5 liters box

skriv ut
Nu finns Dark Horse Rosé på 1,5 liters box i Systembolagets fasta sortiment. Vinet har redan gjort succé i burkform och finns nu i ännu en smidig och hållbar förpackning, perfekt för picknick och camping.

Dark Horse Rosé 2021 är gjord på grenache, barbera, pinot gris och tempranillo. Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik och jäste i separata tankar under låg temperatur. Efter jäsningen lagrades respektive druvsort på ståltank innan de slutligen blendades och buteljerades.

Resultatet är ett vin med fruktig doft av jordgubbar, persika, blodapelsin och färska örter. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av röda sommarbär och fräsch citrus. Passar perfekt som sällskapsdryck eller till fisk- och skaldjursrätter, kyckling eller vegetarisk buffé. Lättdrucket och somrigt!

Storleken på boxen gör det dessutom perfekt som picknickvin eller att ha med i husbilen eller husvagnen.

Dark Horse Winery
Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

Dark Horse Rosé 2021
Art.nr: 4688
Pris: 179 kr

 

 

Text- Marlene Rindå Jikita, bild – Pressmaterial

 

Visited 41 times, 1 visit(s) today