Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Ett stekt ägg är också middag av Siri Barje

skriv ut
Siri Barje är den unga sprudlande kocken man kan se som gästkock på Tv4:s Nyhetsmorgon lite då och då. Hon är utbildad kock vid Grythyttan och har jobbat på restauranger som Esperanto, Shibumi och Sally Voltaire & Systrar. Nu släpper hon sin första kokbok, Ett stekt ägg är också middag som är mer än bara en bok med recept i.

Ett stekt ägg är också middag är en bok om god grön mat. Här hittar du mat som går både snabbt och långsamt att laga, sådant som funkar dygnets alla timmar och mat att laga när du vill imponera. Förutom lättlagade recept på matiga mackor, grymma soppor, krämig risotto, stekta grönsaker och ugnsbakat på plåt får du bla tips på vilken soja du ska välja när du står där rådvill i affären framför raden av flaskor. Och hur du ska tänka för att svänga ihop den godaste lunchlådan, och vad några droppar sesamolja kan göra för den enklaste nudelrätten.

Boken är precis lika sprudlande som författaren själv och man kan nästan höra hennes röst vart efter man läser. Det är lättsamt, roligt och väldigt enkelt. att Siri älskar mat och matlagning råder det ingen tvekan om! Hon kan dessutom förmedla känsla i sin text och man blir riktigt sugen på att testa allt som finns där. Bilderna är vackra och suktar rejält!

 

Visited 42 times, 1 visit(s) today