Du i Fokus
Hem & Inredning

Läckraste servisen för Afternoon tea

skriv ut
Te-trenden växer sig allt starkare och Afternoon tea har blivit stort även i Sverige. När designer Marita Lord formgav stengodsservisen Orient var mångkulturell matlagning en stark inspirationskälla. Idén var att skapa en servis som passar lika bra till vardagens alla måltider som till festliga middagar och i färger som går att mixa och matcha på otaliga sätt. Till våren utökas Orientservisen med produkter för den perfekta tebjudningen.

Idag möts olika kulturer i våra måltider och nya kombinationer uppstår. Ena dagen serveras kardemumma-te med baklava efter den vegetariska lasagnen. Andra dagen dricker vi grönt te till kanelbullen. Te är den vanligaste drycken efter vatten och det finns många olika vanor kring hur man brygger och njuter av sitt te. Kinesiskt Kung Fu Cha, Oolongte, indiskt sött Chai med mjölk, örtte mot någon krämpa, marockanskt myntate, japanskt grönt te, rött afrikanskt rooibos, ryskt svart te med sylt, te med honung, ja sätten på hur vi dricker te är många runt om vårt jordklot.

På 70-talet var det populärt att dricka te, men sedan kom kaffet på stark frammarsch. Att drick italiensk espresso passade yuppierna på 80-talet och efter millenniumskiftet var latte den trendigaste drycken. Nu senast är det bryggkaffe som gäller på caféerna. Engelsmännens tradition att dricka afternoon tea är ett par hundra år gammal. Förutom siden och porslin fraktade handelsmännen te från Asien till Europa och lärde oss att njuta av en kopp te.

– Britternas tekultur har gett mig idéer till Orientservisen och jag låter den traditionella tekannan få en revival, förklarar Marita Lord. Nu har vi ett te-kulinariskt äventyr framför oss!

Orientservisen utökas i vår med tekanna, tårtfat, pralinfat, liten kanna, te- och kaffeburk samt blomvas. Nytt för våren är också den nya glasyren Salvia. I den nya färgen kommer också mugg, frukostskål samt assiett. Produkterna finns i butik från mitten av januari 2017.

orient cult burkar  orient cult formar

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today