Kyckling med vindruvssky
4 portioner
- 600 gr kyckling (gärna steak med skinnet kvar)
- 500 gr vindruvor
- 1,5 dl vitt vin
- 1 msk timjan (torkad)
- 1-2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
Salta och peppra kycklingen. Hetta upp fettet i en panna (som tål att stå i ugnen) och bryn kycklingen så den får stekyta och lite färg. Vänd den så att skinnsidan kommer uppåt. Ha i nästan alla vindruvor, spara några till garnering, ha även ner timjan och häll i vinet. Ställ in pannan i ugnen, ca 30-40 minuter. Tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit “kladdig”.
Toppas med vindruvor och servera gärna med klyftpotatis.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 5 P för hela pannan, om man inte räknar vindruvorna och använder kycklingfilé och matlagningsvin istf vin.
Points: 5 P för hela pannan, om man inte räknar vindruvorna och använder kycklingfilé och matlagningsvin istf vin. Lägg till P för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se