Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med vindruvssky

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling (gärna steak med skinnet kvar)
  • 500 gr vindruvor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk timjan (torkad)
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).

Salta och peppra kycklingen. Hetta upp fettet i en panna (som tål att stå i ugnen) och bryn kycklingen så den får stekyta och lite färg. Vänd den så att skinnsidan kommer uppåt. Ha i nästan alla vindruvor, spara några till garnering, ha även ner timjan och häll i vinet. Ställ in pannan i ugnen, ca 30-40 minuter. Tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit “kladdig”.

Toppas med vindruvor och servera gärna med klyftpotatis.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för hela pannan, om man inte räknar vindruvorna och använder kycklingfilé och matlagningsvin istf vin. Lägg till P för potatis.

Personliga Points: 5-14 PP för hela pannan, om man inte räknar vindruvorna och använder kycklingfilé och matlagningsvin istf vin. Lägg till PP för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 41 times, 1 visit(s) today