Du i Fokus
Mat & Dryck

Omelett med skinka (för Omnia, ugn eller stekpanna)

skriv ut
2-3 portioner
  • 8 ägg
  • 200 gr rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken, strimla skinkan. Knäck äggen i en stor skål, visp lite lätt med en gaffel. Ha i skinkan och löken, salt och peppra. Blanda om ordentligt.

Häll ner smeten i en Omnia, ugnsform eller stekpanna – beroende på vad du har tillgång till. Strö över osten.

Tillaga på medelvärme för Omina i ca 20-25 minuter, tills den är fast. 200 gr ca 20 minuter i ugn eller tills den stelnat i stekpannan (gärna under lock). Används annat än teflonpanna måste lite fett läggas till.

Servera gärna med en fräsch sallad.

För er Viktväktare:

Points: 7 P för hela omeletten. Plus ev fett vid tillagning

Personliga Points: 7-26 PP för hela omeletten. Plus ev fett vid tillagning.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 211 times, 1 visit(s) today